Magamról, aki ezt az oldalt létrehoztam

 

Lupán Ágnes vagyok. A Budapesti Osztrák Gimnázium és az ELTE angol nyelvtanári szakának elvégzése után sokfelé sodort az élet, dolgoztam több helyen, de a nyelvek szeretete végig elkísért.

Szerettem tanulni, később tanítani a nyelveket. Tanultam és tanítottam iskolai keretek között, nyelvtanfolyamon, magántanárnál vagy magántanárként, magyar és autentikus környezetben is. 

Jelenleg Németországban, Ludwigshafenben élek családommal, ezért manapság az online nyelvtanítással szélesedett a paletta. Tanítványaim a világ különböző részein élnek.

Magam is bejártam a nyelvtanulás rögös útját, saját bőrömön tapasztaltam, mik jelenthetnek nehézséget, mik azok a módszerek, amelyek segítenek bennünket, valamint napról napra figyelemmel kísérem, a gyerekeim hogyan sajátítanak el egy idegen nyelvet, mely folyamatból szintén sokszor merítek ötleteket. 

Az angol és a német nyelv mellett  tartok magyar órákat is külföldiek részére, illetve a tanulás élményével sem hagytam fel, manapság franciául tanulok lelkesen.

Amikor nem tanulok vagy nem tanítok, szeretek olvasni, szép, új városokat felfedezni, kirándulni, biciklizni vagy csak egyszerűen azon törni a fejem, milyen módszerekkel lehetne még a nyelvtanítást gazdagítani. Legújabb terveim között éppen ilyen kiegészítő anyagok elkészítése szerepel.

ITT találkozhatsz még velem!

 

Hadd mutassam be Kornit és Csillát! Ők azok, akik segítségemre vannak abban, hogy a minőség változatlan maradhasson az oldal folyamatos bővülésével.
 

Szente Kornélia / Korni

Szente Kornélia, Korni vagyok. Az ELTE germanisztika szakának elvégzése után egy budapesti gimnáziumban kezdtem tanítani, s bár érzésem szerint ez tegnap történt, már több, mint 10 éve annak, hogy a német tanítás vált életem fő hivatásává.

Mindig szajkózom, hogy a német nem a legszebb (ha már a szépségnél tartunk, szerintem az olasz verhetetlen), de a mi kis országunkban igencsak fontos és hasznos nyelv. Különösen a mai világban, a mostani helyzetben… Szerencsére vannak egy páran, akiknek segíthettem a nyelvvizsga letételében, jómagam is rendelkezem nyelvvizsgáztatói tapasztalattal. Vannak akik a külföldi munkavállalás miatt keresnek meg a nyelvtudásuk felturbózása érdekében. A legnagyobb kihívást és örömöt azonban az okozza, ha egy gátlásos tanulónál sikerül elérni, hogy szabadon, gátlások nélkül, és (ne) adj isten nagy örömmel használja a nyelvet. Jelenleg egy baranya megyei szakközépiskolában tanítok, azt hogy milyen hatékonyan, a tanulók tudnák megmondani, én mindenesetre nagyon élvezem:-) Közben lesem az új módszereket, keresem az új utakat, amikkel a nyelvtanítást még színesebbé, és tanuló-központúvabbá lehet tenni.

Kicsit bulvárosabb infók rólam: amit nagyon szeretek: biciklizni, takarítás helyett az erdőben kóvályogni, a kislányomnak olvasni (igen, németül is), filmet nézni, csokit enni tonnaszám, bámulni a naplementét (lehetőleg csokival a kezemben…) És persze hallgatni, ahogy valaki németül beszél, beszél, beszél…:-)

Szigeti Csilla 

Szigeti Csilla vagyok. A tanári pályához vezető utam nem volt problémamentes. Nem gondoltam volna 18 évesen, hogy valaha tanítani fogok; az érettségi után 4 évet töltöttem a turizmus területén, többek között Ausztriában. Mivel már jól tudtam németül, gondoltam, elvégzem az ELTE nyelvtanári szakát, és ott megfertőződtem.

Azóta tanítok… egyfolytában.

Bejártam az összes lehetséges területet, tanítottam gyerekeket, dolgoztam gimnáziumban, szakközépiskolában, de végül a felnőttképzés vált kedvencemmé.

A humán diplomám mellé szereztem egy közgazdászt is, ez „hozta magával” a gazdaság, a turizmus és a vendéglátás szaknyelvét. Mivel ez még nem volt elég kihívás, kitanultam az orvosi szaknyelvet is.

Eddigi legizgalmasabb feladatom egy németországi munka volt, ahol magyar fiatalokat kellett nemcsak a német nyelv, hanem a mindennapi élet rejtelmeibe bevezetnem.

Nagyon fontosnak tartom, hogy az ember pályáján mindig naprakész legyen, megfeleljen a legújabb kihívásoknak, amiből manapság van elég, a mi pályánkon is. Ilyen a Skype oktatás is, amit már közel két éve élvezek.

Szabadidőmet a családommal és a barátokkal töltöm, nagyon szeretek utazni, imádom a tengert, de nagyon élvezem, ha egy fél órára kiülhetek a napos teraszra egy kávé kíséretében.

 

 

 
 
! ÚJDONSÁG !
 
Elindult a 

 

 met Online!

Rendszeresen postafiókba érkező leckék, sok-sok gyakorlat! Mindezt kényelmesen bárhonnan, bármikor, online és
 I N G Y E N E S E N!
 
Bővebben: Német Online

CSATLAKOZZ MOST! 

 

Az oldal története

Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy újszerű tanítási módszeremet ezáltal népszerűsítsem, illetve leendő és meglévő tanítványaimat időről-időre érdekességekkel, tesztekkel gyakorlásra, ismereteik bővítésére bírjam.